Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, May 3, 2010

Spaghetti a la Carbonara! 3 delicious recipes! Καρμπονάρα με κάθε τρόπο! Γνήσια, αγαπημένη, πεντανόστιμη!

KΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΓΝΗΣΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ
χωρίς κρέμα γάλακτος

κατά τον Ηλία Μαμαλάκη η γνήσια καρμπονάρα γίνεται με μακαρονόζουμο και όχι με κρέμα γάλακτος....
 Υλικά για 5-6 άτομα:

½ κιλό μακαρόνια νο 6
30 γραμ βούτυρο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
125 γραμ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 κουτ σούπας λευκό κρασί
4 κρόκοι αβγών
5 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ σούπας λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:


Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.
Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά. Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά. Μέσα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τους κρόκους για ομελέτα. Προσθέτετε τις 6 κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές μακαρονόζουμο. Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε. Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημείωση. Αν σας αρέσει μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέστε 1-2 σκελίδες σκόρδο, καβουρδίστε τις καλά και μετά πετάξτε τις. Μετά βάλτε μέσα τα μακαρόνια. Το βούτυρο θα έχει αρωματιστεί από το σκόρδο
 
Original Italian Spaghetti Carbonara (no cream included)
serves 5-6

½ kg spaghetti
30gr butter
2 tablespoon olive oil
125gr bacon cut in small pieces
6 tablespoon white wine
4 yolks
5 tablespoon grated parmesan
2 tablespoon pecorino cheese
1 tablespoon parsley, finelly chopped
salt and pepper to taste

Method 

Saute bacon without oil or butter in a non stick frying pan until it becomes crispy. Take it away from heat. Boil spaghetti in salted water. Take them off heat when spaghetti is al dente. Stir well, keep a glass of water spaghetti - water. Pour butter in the casserole that you cooked spaghetti until it melts. Pour spaghetti in and stir well.  In a large bowl, beet yolks. Add wine and 6 more tablespoon spaghetti water. Pour in crispy bacon, stir well. Pour in immediatelly yolks, and stir fast to create a creamy sauce. Add grated cheeses sprinkle with some pepper and chopped parsley.
Note; If you like garlic, add a clove in the butter. Saute garlic, take it off, then pour spaghetti in. Butter will already have the taste of garlic. 


ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
σαν του La pasteria, απο το postokano.gr
 
10 γρ. βούτυρο
100 γρ. μπέϊκον
αλάτι
πιπέρι
160 γρ κρέμα γάλακτος
15 γρ. παρμεζάνα ή γκράνα (τυρί)
350 γρ σπαγκέτι ή 300 γρ πένες (βρασμένα al dente)
1 αυγό
Μαϊντανος
 
Βάζουμε το βούτυρο το μπέϊκον αλατοπίπερο και τα σωτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την γκράνα να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το αυγό (χτυπημένο λίγο ολόκληρο) και ανακατεύουμε μεχρι να δέσουν καλά.
Σερβίρουμε με μαϊντανό

SPAGHETTI CARBONARA CLASSIC
 10gr butter
100gr bacon in pieces
salt 
pepper
160gr heavy whipping cream
15 gr Grana Padano Cheese or Parmesana Regianno cheese
350gr spaghetti (cooked al dente)
1 egg (beaten)
Parsley finelly chopped for garnish

Beat on egg.
Boil in salted water spaghetti (al dente).
Put butter in non stick large pan in low temperature. Add bacon, salt and pepper to taste. Saute bacon until it becomes crispy. Add cream and cheese and stir fast until the first bubbles (from boil) appears. Add boiled spaghetti and continue stirring. Add the beaten egg and stir well until the sauce becomes thick and creamy. Serve with some chopped parsley.



ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ
απο το Donkey and the Carrot!
 
1 κιλό μακαρόνια No 5
30 γραμ (1 γεμάτη κ.σ.)  βούτυρο (αν δεν θέλετε να βουρώσετε τα μακαρόνια, απλώς ρίξτε όσο τα βράζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο)
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος ( 350 γρ)
10 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
2 κρόκους αυγού (για μισό πακέτο μακαρόνια, 1 κρόκο)
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (ή ολόκληρη σκελίδα που την αφαιρείτε, ισα ίσα να αρωματιστεί)
1 μεγάλη κούπα λεπτοτριμμένη παρμεζάνα ή γκράνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό (για γαρνίρισμα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν (να κρατάνε λίγο, al dente)  τα σουρώνετε, κρατώντας στην άκρη 1 κούπα μακαρονόζουμο (θα μας χρειαστεί μόνο αν η σάλτσα βγεί πολύ σφιχτή για να την αραιώσουμε). Μέσα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα, λίγο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσθέτετε τους κρόκους αυγού. Συνεχίζετε να χτυπάτε σαν ομελέτα.
Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λιωμένο σκόρδο και τα ζεσταίνετε καλά  να τσιγαριστεί το σκόρδο (σε μέτρια θερμοκρασία). Αν δεν θέλετε να βουτυρώσετε τα μακαρόνια, ρίξτε απλώς στην κατσαρόλα και συνεχίστε με την κρέμα, αν και το βούτυρο της δίνει άλλη υφή... Όσο για το σκόρδο, αν δεν χρησιμοποιήσετε βούτυρο, προσθέστε το την στιγμή που τσιγαρίζετε το μπέικον (είτε λιωμένο, είτε ολόκληρο και το αφαιρείτε. Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε γρήγορα να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτετε το μίγμα της κρέμας γάλακτος, πολύ λίγο αλάτι και ανακατεύετε καλά και γρήγορα (αν χρειαστεί, στην περίπτωση που δεν την θέλετε τόσο πηχτή τη σάλτσα, προσθέστε λίγο μακαρονόζουμο για να την αραιώσετε)! Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον, ξανανακατεύετε. Αφήνετε μέχρι να πάει να βράσει (για 2 λεπτά μόνο). Αν όλα έχουν πάει καλά, έχετε μια κρεμώδη καρμπονάρα! Βγάλτε την απο τη φωτιά. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι (φυσικά με επιπλέον παρμεζάνα) και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα.


SPECIAL DELICIOUS SPAGHETTI CARBONARA recipe
from Donkey and the Carrot!

1kg spaghetti (No 5)
30 gr (1 full tablespoon) butter (if you don;t like butter in your spaghetti, just sprinke the water that you will boil the spaghetti with 1 teaspoon olive oil)
1  rich whipping cream ( 350gr)
10 slices of bacon cut in small pieces
2 yolks (for 500 gr spaghetti use just one)
1 garlic clove minced (if you prefer you can put a hole garlic clove in the sauce pan while you saute the bacon slices and then remove the garlic clove)
1 big cup of finely grated Parmesan cheese or Grana Padano
2 tablespoon olive oil
1 tablespoon filnelly chopped Parsley (for ganish)
salt and pepper to taste
1 teaspoon (or more) grated nutmeg

In a non stic frying pan, saute bacon slices (without butter or oil) in medium temperature, until it becomes crispy. Add minced garlic or garlic clove, 1 minute before you take it off the heat (if you use the hole clove, throw it away after you remove bacon from fire)
In a large casserole, boil spaghetti in salted water with a pinch of olive oil in to prevent spaghetti from sticking together. Strain spaghetti al dente and keep a cup of spaghetti juice (we may need it if the sauce ends up very thick to thin it). In a large bowl beat together whipped cream with parmesan cheese, pepper, nutmeg and yolks. Beat them well. Add a pinch of salt.
In the casserole, add butter or just the spaghetti if you don't want to use butter. Pour in the parmesan mixture and stir fast and non stop. Add cripsy bacon, stir well for 2 more minutes. If the sauce is too thick for you, you may thin it with some spaghetti juice (water from boiled spaghetti). Remove from heat, serve immediatelly with some finelly chopped parsley for garnish, some more pepper and parmesan for topping.

photo source: Google

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts with Thumbnails